Sud u Mostaru

Suniti Hindić tri i pol godine zatvora

U kaznu će joj se ubrojati i vrijeme prvodeno u pritvoru, odlučio je sud.
Vijesti / Crna Kronika | 28. 08. 2020. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sunita Hindić Bošnjaković osuđena je na tri godine i šest mjeseci zatvora zbog ubojstva iz nehaja mostarskog ugostitelja Nine Ivankovića.

U kaznu će joj se ubrojati i vrijeme prvodeno u pritvoru, odlučio je Županijski sud u Mostaru.

Nada Dalipagić, odvjetnica osuđene, rekla je kako je zadovoljna presudom i činjenicom da je sud uvažio tvrdnje obrane da se radi o ubojstvu iz nehaja.

Naime, Ivanković je ubijen 4. listopada prošle godine u ''Vili Ivanković'' a u optuižnici je stajalo kako je Hindić 4. listopada 2019. godine, oko 7 sati, u objektu ''Vila Ivanković'' u naselju Buna, kod Mostara, nakon što je došla do objekta ''Vila Ivanković'', u kojem se nalazio Nino Ivanković, ušla u sobu u kojoj se nalazio oštećenik, te je nakon verbalne svađe s njima, u jednom trenutku, htijući ga usmrtiti, ispalila jedan hitac u pravcu njega.

Od ispaljenog hica i zadobivene prostrijelne rane Ivanković je obilno iskrvario, posljedicom kojeg iskrvarenja je nastupila smrt oštećenika na licu mjesta, navodi se u optužnici.

Foto: Bljesak.info / Izricanje presude Suniti Hindić Bošnjaković

Osuđenu Hindić je odvjetnica Nada Dalipagić branila navodima kao se radilo o spletu nesretnih okolnosti, ali vještačenja su pokazala da je u vrijeme počinjena ubojstva bila potpuno uračunljiva.

Tijekom sudskog procesa saslušani su brojni svjedoci, među kojima su bili i gosti motela koji su bili u objektu za vrijeme ubojstva, službenici Policijske stanice Bugojno gdje se Hindić skrivala nakon ubojstva, ali i vještaci MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije i Federalne uprave policije koji su vršili pretres mobitela.

Isto tako, priloženo je na stotine materijalnih dokaza.

Kopirati
Drag cursor here to close