Pokušaj ubojstva

Šumar nožem ozlijedio mladića po vratu jer je Bošnjak

Mladiću je pomoć ukazana u Domu zdravlja Kreševo, a zatim je prebačen na Klinički centar u Sarajevo, gdje je konstatirano da ima duboku posjekotinu na desnom dijelu vrata.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 03. 2023. u 20:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prava drama odvijala se u ponedjeljak 20. ožujka ove godine u Kreševu, kojom prilikom je došlo do težeg napada na mladića bošnjačke nacionalnosti.

"Policijskoj stanici Kreševo 20. ožujka u 21:45 sati prijavljeno je da je u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Resnik u Kreševu došlo da narušavanja javnog reda i mira tučnjavom u kojoj je I. F. (28) iz Kreševa zadobio ozljede", rečeno je za glasnogovornik "Avaza" iz Srednjobosanskog kantona.

Također, potvrđeno je da je ozljede I. F. nožem u predjelu vrata nanio S. Lj. (58) iz Kiseljaka.

Mladiću je pomoć ukazana u Domu zdravlja Kreševo, a zatim je prebačen na Klinički centar u Sarajevo, gdje je konstatirano da ima duboku posjekotinu na desnom dijelu vrata.

Nakon ukazivanja pomoći, ozlijeđeni I. F. je pušten na kućno liječenje. Policija sumnja da se u ovom slučaju radilo o pokušaju ubojstva.

Neslužbeno je portalu "Avaz.ba" potvrđeno da je mladića napao šumar Stjepan Lj. Prema riječima očevidaca, koji su događaj okarakter0zirali kao djelo izazivanja, rasne, vjerske i nacionalne mržnje, povrijeđeni mladić uopće nije sudjelovao u tučnjavi za razliku od muškarca koji ga je napao.

"Momak nije sudjelovao u tučnjavi. On je ušao u kavanu dok su se drugi tukli. Šumar ga je vidio i povikao: 'Ti si Bošnjak, sad ću te zaklati'. Uhvatio ga je i nožem isjekao po vratu", ispričao je jedan od očevidaca.

Iz Tužiteljstva Srednjobosanskog kantona su za portal “Avaza” potvrdili da još nisu dobili Izvještaj o spomenutom događaju.

"Vezano za događaj koji se dogodio dana 20.03.2023. godine u Resniku kod Kreševa, obavještavamo Vas da je postupajući tužitelj obaviješten o događaju, međutim Tužiteljstvu od strane MUP-a SBK nije dostavljen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu. Po dostavljanju Izvještaja o počinjenom kaznenom djelu i prikupljenih dokaza tužitelj će moći okvalificirati kazneno djelo, o čemu ćete blagovremeno biti obavješteni", navela je u odgovoru za portal "Avaza" Ernesa Beganović, glasnogovornik Tužiteljstva SBK.

Kopirati
Drag cursor here to close