Slučaj "Memić"

Sud BiH odbio žalbu odvjetnika, Mutap i Dupovac ostaju u pritvoru

Jednomjesečni pritvor istječe im 1. ožujka.
Vijesti / Crna Kronika | 17. 02. 2021. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud BiH odbio je žalbu odvjetnika na rješenje ove pravosudne institucije da se Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu, koji su osumnjičeni za organizirani kriminal i pomoć počinitelju nakon krivičnog djela u slučaju "Dženan Memić" odredi jednomjesečni pritvor.

Mutapa, oca Alise Mutap, bivše djevojke nastradalog mladića Memića, s kojim je u vrijeme nesretnog događaja bila skupa u Velikoj aleji na Ilidži i Dupovca, bivšeg šefa odjela za prometne nesreće MUP-a ŽS uhitila je SIPA prije 15 dana po naredbi Tužiteljstva BiH.

Jednomjesečni pritvor im istječe 1. ožujka.

Informaciju da je odbijena žalba, potvrdio je za "Avaz" Goran Dragović, odvjetnik Mutapa.

 - Mogu Vam potvrditi da je obrana osumnjičenog Zijada Mutapa zaprimila odluku Suda BiH kojom je naša žalba odbijena u cijelosti. Imajući u vidu navedeno, kolegica Nina Kisić i ja ćemo uložiti apel Ustavnom Sudu BiH i navedene odluke (o određivanju pritvora i odluku kojom se odbija naša žalba) na taj način podvrgnuti testu ustavnosti - kaže Dragović.

Podsjećamo, njima je određen pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze.

Osim toga, državni tužitelj naglasio je i da postoji opasnost od narušavanja reda i mira ako se osumnjičenima ne odredi pritvor.

Tužiteljstvo BiH najavilo je proširenje istrage na tri osobe.

Kopirati
Drag cursor here to close