Mržnja

Strašni grafiti u Uskoplju

Riječ je o natpisima na pet automobila i nekoliko obiteljskih kuća.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 08. 2019. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U noći s nedjelje na ponedjeljak u uskopaljskom naselju Krupa osvanuli su uvrjedljivi natpisi. Naime, na automobilima i kućama s elementima mržnje i širenja nacionalne netrpeljivosti.

Kako javljaju lokalni mediji, riječ je o natpisima na pet automobila i nekoliko obiteljskih kuća.

Kako je rečeno u Operativnom centru MUP-a SBŽ, policija je na terenu obavila očevid.

Dana 5.8. u Policijsku postaju Gornji Vakuf - Uskoplje zaprimljena je prijava od strane M.P., nastanjen u mjestu Krupa, općina G. Vakuf - Uskoplje, da su tijekom noći na obiteljskoj kući i vozilima koji su bili parkirani u dvorištu, osvanuli grafiti izrazito uvredljivog sadržaja.

Na mjesto događaja su izašli policijski službenici, konstatirali da su na obiteljskoj kući, garaži te na pet putničkih vozila koji su bili parkirani u dvorištu, crnom farbom ispisani grafiti izrazito uvredljivog sadržaja koji upućuju na međunacionalnu netrpeljivost, navodi se u izvještaju MUP-a Srednjobosanske županije.

Sa događajem je upoznat dežurni tužitelj koji je na osnovu trenutnih činjenica mogao konstatirati da događaj najvjerojatnije ima obilježja krivičnog djela 'Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti'.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju događaja, poduzimaju se odgovarajuće mjere i radnje s ciljem otkrivanja izvršitelja ovog krivičnog djela, navedeno je iz Ureda komesara MUP-a SBŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close