Čitluk

Stotine gorskih spašavatelja tragaju za nestalim Jurom Peharom

Ukoliko netko ima bilo kakvu informaciju o nestaloj osobi molimo da javi na dežurni broj telefona HGSS Čitluk 063 55 44 33.
Vijesti / Crna Kronika | 20. 08. 2020. u 15:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gorske službe spašavanja treći dan tragaju za nestalim Jurom Peharom (1936) iz Gornjeg Velikog Ograđenika kod Čitluka.

Na poziv obitelji, potražna akcija pokrenuta je u u utorak 01:00. Odmah po dojavi akciji potrage spašavanja pridružilo se 39 spašavatelja, a kasnije su im se pridružile kolege iz cijela BiH. Do sada je u akciji sudjelovalo preko 150 gorskih spašavatelja, a pomažu im i deseci mještana, pripadnika lovačkih društava i članovi obitelji. Zbog iznimno nepristupačnog i teškog područja potrage, angažirani su dronovi i potražni psi uz primjenu suvremenih alata za vođenje potražnih akcija.

  / Jure Pehar

U akciji sudjeluju gorski spašavatelji iz cijele Bosne i Hercegovine (Žepča, Sarajeva, Ilidže, Livna, Tomislavgrada, Jablanice, Mostara, Čapljine, Širokog Brijega, Ljubuškog, Posušja, Gruda i Čitluka, a pomažu im i kolege iz Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

Jure je nestao u ponedjeljak uvečer iz svog doma u Gornjeg Velikom Ograđeniku. Posljednji put viđen je u svjetlo plavoj košulji, crnim kratkim hlačama  i papučama. Ukoliko netko ima bilo kakvu informaciju o nestaloj osobi molimo da javi na dežurni broj telefona HGSS Čitluk 063 55 44 33.

Kopirati
Drag cursor here to close