Potraga za stradalim mladićem

Stolac - Nastavlja se potraga, više timova i lokalno stanovništvo pretražuje korito Bregave

Pripadnicima nadležnih službi koje vrše potragu pridružili su se i brojni mještani i volonteri, a Civilna zaštita HNŽ-a u svom dnevnom biltenu objavila je da je sudjelovalo oko 40 ljudi.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 02. 2024. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akcija potrage za nestalim mladićem M.V. u Stocu nastavlja se danas, rekao je za Bljesak.info glasnogovornik Uprave policije MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić.

U akciji potrage sudjelovali su pripadnici Federalne Uprave Civilne Zaštite za spašavanje na vodi i pod vodom, DVD Stolac, Policija Stolac, GSS Čapljina i GSS Čitluk, Civilna Zaštita Stolac

Pripadnicima nadležnih službi koje vrše potragu pridružili su se i brojni mještani i volonteri, a Civilna zaštita HNŽ-a u svom dnevnom biltenu objavila je da je u srijedu u potrazi sudjelovalo oko 40 ljudi.

Potragu otežava visok vodostaj

Samu potragu, kaže Marić, i dalje otežava visok vodostaj i zamućenost rijeke Bregave.

Podsjetimo, tijelo nesretnog mladića u utorak je izvučeno iz vozila Jeep Compas, koje je završilo u rijeci Bregavi na lokalitetu Pitića brijeg na ulazu u Stolac.

Iz rijeke je izvučen i automobil uz pomoć specijalne dizalice, a u tijeku su neophodna vještačenja, koja je naložio dežurni tužitelj.

U Srijedu je Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru završena obdukcija tijela smrtno stradalog mladića, F. S. (19) iz Stoca. Obdukcijom koju je uradio dr. Dražen Damjanjuk je utvrđeno da je smrt nastupila utapanjem. Sprovodni obred tragično stradalog mladića bit će obavljen u četvrtak 15. veljače u rimokatoličkom groblju Todoruše-Crnići. 

Prijava nestanka

Stolačkoj policiji je R.V. (47) u noći sa nedjelje na ponedjeljak 00:45 sati prijavila da je njen sin, M.V. bio u jednom kafiću u Stocu sa F.S. te da nije došao kući, kao i da je nedostupan na telefon.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije su objavili da je sat nakon ponoći u policiju došao otac od F.S., zajedno, sa S.P., koji je policijskim službenicima dao informacije o tome kako je on dao svoje vozilo M.V. i F.S. da odu u Vidovo polje, nakon čega im se gubi svaki trag. Odmah nakon toga tijekom noći policijske patrole su obišle grad i šire područje, ali nisu uspjeli pronaći nikakve tragove sve do ponedjeljka ujutro.  

 

Kopirati
Drag cursor here to close