Ušteđevina

Staricu vezali pa joj ukrali 55.000 eura

Oštećena umirovljenica je slučaj prijavila najprije rođaku, koji je pozvao policiju.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 01. 2021. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trojica maskiranih razbojnika vezala su i opljačkala 71-godišnjakinju u selu Brodac, kod Bijeljine, ukravši od nje svu ušteđevinu i zlato u vrijednosti oko 55.000 eura.

Razbojništvo se, kako je objavilo Oslobođenje, desilo u srijedu u večernjim satima a oštećena umirovljenica je slučaj prijavila najprije rođaku, koji je pozvao policiju.

''Pljačkaši su razvalili vrata i upali u kuću starice. Ona je kazala da su je napali, bacili na pod i svezali, a potom su izvršili premetačinu stvari u kući kako bi pronašli željeni plijen. Dvojica su bila unutra, a jedan je čekao vani. To je bila njena ušteđevina koju je zaradila radeći godinama u Njemačkoj. Navela je da su joj lopovi odnijeli zlato i zlatni nakit u vrijednosti 15.000 eura i oko 40.000 eura gotovine'', piše Oslobođenje pozivajući se na izvor blizak istrazi.

Starica je za medije izjavila da su pljačkaši imali crna odijela.

''Htjela sam naložiti vatru i baš u tom momentu su se pojavili. Imali su fantomke na glavi. Napali su me, bacili na pod i svezali. Pregledali su cijelu kuću, sve su ispreturali i porazbijali dok nisu pronašli plijen. Nisu žurili, jer su me vezali da bi imali vremena. Imam osjećaj da su razmišljali da li da me ubiju ili ne. Od mene su tražili da se zakunem djecom da ih neću prijaviti. Kada sam im obećala da neću, otišli su, a ja sam pozvala rođaka i sve mu ispričala'', kazala je 71-godišnjakinja.

U bijeljinskoj policiji su naveli da su nađeni tragovi izuzeti i bit će predmet vještačenja. O ovome je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini.

Oslobođenje navodi kako istražitelji sumnjaju na to da su razbojnici imali dojavljivača koji je poznavao staricu i “tipovao” za pljačku.

Kopirati
Drag cursor here to close