Stolac

Starac bludničio pred školom u Stocu?

Vijesti / Crna Kronika | 23. 07. 2012. u 09:59 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijskoj stanici Stolac prijavljeno je da je Džemal Ajanić (79) pokušao seksualno napastvovati četiri djevojčice uzrasta do 12 godina. Slučaj se desio u parku ispred Osnovne škole "Stolac" kada je, kako su djevojčice i svjedoci ispričali, ovaj starac zaskočio djevojčice, zgrabio jednu od njih za ruku, počevši skidati hlače i donje rublje. Djevojčica se, srećom, uspjela istrgnuti iz ruku Ajanića, koji je nakon toga uhićen i saslušan u policiji, piše 'Dnevni avaz'.

Da se dogodio ovaj slučaj, koji je šokirao mještane grada na Bregavi, ali i širu javnost, potvrdila je i dežurna županijska tužiteljica Valerija Tomić. "Od djevojčica su u prisustvu socijalnih radnika i roditelja uzete izjave kao i od osumnjičenog, koji je nakon saslušanja pušten na slobodu", kazala je Tomić.

Slučaj je, kako je ona istaknula, veoma delikatan, te ne želi prejudicirati daljnje korake dok ne dobije službeni izvještaj od PS Stolac.

"Sutra bih trebala dobiti taj izvještaj i nakon toga krećemo u daljnju istragu. Ukoliko budu postojali elementi bludničenja, za osumnjčenog ćemo zatražiti pritvor, a svi ostali svjedoci kao i napadnute djevojčice će ponovo biti saslušani. Angažirat ćemo i psihologa i nakon toga odlučiti hoće li se ići s podizanjem optužnice", istaknula je Tomić, a navodi 'Avaz'.

Iako postoje indicije da je Ajanić i ranije vršio slična djela, tužiteljica Tomić naglašava da ona nema tu informaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close