Glasine

Srbijanski ministar o specijalcima u Banja Luci: Lažovi!

Naglasio je kako je riječ o unutrašnjoj stvari Republike Srpske i BiH, u što se Srbija ne miješa.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 12. 2018. u 08:49 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da su netočne tvrdnje da su pripadnici MUP-a Srbije bili prisutni na prosvjedu u Banja Luci, te naglasio da se nijedan pripadnik MUP-a Srbije ne nalazi, niti se nalazio na području Srpske.


''Povodom informacija koje su se pojavile u dijelu javnosti da su pripadnici MUP-a Srbije bili prisutni na prosvjedima u Banja Luci, želim reći kako su svi koji to tvrde lažovi'', rekao je Stefanović.

Naglasio je kako je riječ o unutrašnjoj stvari Republike Srpske i BiH, u što se Srbija ne miješa.

''Pozivam sve da prekinu s izmišljotinama i s uvlačenjem policije Srbije u unutrašnje stvari drugih država'', rekao je Stefanović za Tanjug.

Dragičević u tužiteljstvu

Ifet Feraget, odvjetnik Davora Dragičevića, čije uhićenje je pokrenulo prosvjed, izjavio je ranije za BHRT da ''postoje informacije'' da su u akciji sudjelovali ''i specijalci koji nisu iz Republike Srpske''. Isto je rekla i majka Davida Dragičevića.


Inače, Davor Dragičević proveden je u srijedu na saslušanje u Okružno tužiteljstvo Banja Luka, koje protiv njega vodi istragu zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Postupajući tužitelj bi nakon saslušanja trebao odlučiti hoće li će za Dragičevića biti predložen pritvor.

Dragičević je priveden u utorak, jer nije prihvatio poziv policije i nije se odazvao u vrijeme kada je uskladu sa zakonom pozvan u službene prostorije radi ispitivanja na okolnosti krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti ministra unutarnjih poslova RS Dragana Lukača.

Davor Dragičević je tvrdio da je vrh MUPRS-a umiješan u ubojstvo njegovog sina Davida, a taj slučaj nije rasvijeljen.

 

Stanivuković 'zaglavio' u policiji

 

Zastupnik PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a Draško Stanivuković, koji je u utorak dva puta privođen tijekom prosvjeda, bez osnova je zadržan u policiji - tvrde iz njegovog tima.

''Smatramo da je cilj da se Draško Stanivuković zadrži što duže u policiji kako bi spriječili nova okupljanja građana koja, osim Davora i Draška, teško da može itko predvoditi. Također, krivični progon narodnog poslanika jasno ukazuje da mu se želi ukinuti imunitet i spriječiti dalji politički anganžman'', poručili su iz Stanivukovićevog tima.

Iako je prethodno Stanivukovićevom odvjetniku i timu potvrđeno da će iz pritvora izaći oko tri sata iza ponoći, kada se situacija smirila, a odvjetnik otišao, Stanivukoviću je, navodi se u priopćenju, rečeno da ga više ne terete po prekršajnoj već po krivičnoj prijavi, te da će biti zadržan u policiji 24 sata.

Kopirati
Drag cursor here to close