Teška nesreća

Srbija: U prometnoj nesreći poginula dva migranta, deset ih ozlijeđeno

Vijesti / Crna Kronika | 29. 12. 2016. u 09:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U teškoj prometnoj nesreći na autocesti Niš-Beograd rano u četvrtak poginulo je dvoje migranata, desetero ih je ozlijeđeno, među njima i petero djece, javila je Radiotelevizija Srbije (RTS).

U putničkom automobilu "Passat" bilo je čak 12 migranata iz Sirije, Afganistana i Iraka, a vozač koji ih je ilegalno prevozio prema Beogradu, pobjegao je s mjesta nesreće i o njemu za sada nije poznato više podataka, prenosi Hina.

Nesreća se dogodila oko 3,40 sati kod sela Draževac, sjeverno od Niša, kad se, zbog prebrze vožnje, prevrnuo pretovareni automobil u kojem su migranti krijumčareni.

Nekoliko ozlijeđenih migranata je životno ugroženo, a jednom pacijentu amputirane su obje noge, potvrdio je za RTS direktor Urgentnog centra u Nišu Miodrag Lazić.

Interveniralo je čak osam ekipa hitne pomoći iz Aleksinca i Niša, a zbog ove nesreće promet na autocesti Niš-Beograd u smjeru prema Beogradu bio je zaustavljen dulje od sat i pol vremena.

Jedan od ozlijeđenih migranata iz Iraka izjavio je za RTS kako su putnici u automobilu bili uplašeni i vozača, koji je bio pijan, upozoravali su i molili da vozi sporije.

Za sada nema više detalja o cijelom incidentu, jesu li migranti krijumčareni s juga Srbije ili s istoka, iz pravca Bugarske, te je li vozač državljanin Srbije ili neke od susjednih država.

Slična prometna nesreća dogodila se na jugu Srbije i koncem veljače 2015. kada su ozlijeđene 42 osobe. U prenapučenom kombiju tada su krijumčarena 54 ilegalna migranta, a kombi se prevrnuo na autocesti kod Leskovca.

U prihvatnim centrima u Srbiji, prema službenim podacima s početka prosinca, boravi oko 5.600 migranata i izbjeglica.

Kopirati
Drag cursor here to close