Migranti iz Bangladeša

Spriječeno krijumčarenje migranata

Protiv bh. državljanina će nadležnom tužiteljstvu biti podnesen izvještaj o počinjenom KD „Krijumčarenje ljudi“
Vijesti / Crna Kronika | 05. 08. 2020. u 13:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zajedničkim operativnim radom Postrojbe granične policije Zvornik i PU Kalesija, 3. kolovoza 2020. godine u večernjim satima, na području općine Kalesija, kontrolirano je vozilo marke Opel, kojim je upravljao vlasnik vozila,državljanin BiH, S.E. U vozilu su se nalazile tri osobe afroazijskog podrijetla, državljani Bangladeša.

Zbog sumnje da se navedena radnja dovodi u vezu s izvršenjem nedopuštene radnje krijumčarenja ljudi i transporta krijumčarenih preko područja BiH, daljnji rad na predmetu je ustupljen policijskim službenicima Postrojbe granične policije Zvornik, koji su u službene prostorije postrojbe proveli 3 nezakonita migranta i jednog državljanina BiH.

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, koji je naredio zadržavanje svih osoba u službenim prostorijama postrojbe, radi obrade i dokumentiranja KD „Krijumčarenja ljudi“, navodi se u priopćenju Granične policije.

Četvrtog  kolovoza 2020. godine, daljnjim zajedničkim operativnim radom policijskih službenika PGP-a Zvornik i policijskih službenika MUP-a Tuzlanske županije, PU Kalesija, na području općine Kalesija, kontrolirana su još četiri državljanina Bangladeša, a koja se dovode u vezu s državljaninom BiH, S.E. Osobe su provedene u službene prostorije PGP-a Zvornik na daljnje postupanje.

Protiv bh. državljanina će nadležnom tužiteljstvu biti podnesen izvještaj o počinjenom KD „Krijumčarenje ljudi“. Ovo je još jedan rezultat dobre suradnje PGP Zvornik i PU Kalesija, između ostalog, i na sprječavanju krijumčarenja ljudi, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close