Uhićen 29-godišnjak

Spriječen oružani napad na više osoba u Sarajevu

Uhićen 29-godišnjak iz Doboja
Vijesti / Crna Kronika | 25. 05. 2021. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici MUP-a KS su, u suradnji sa SIPA-om, spriječili oružani napad na više osoba u Sarajevu. Uhićen je 29-godišnjak iz Doboja. Napad je planirao izvesti koristeći ukradeno vozilo. Pronađeni su oružje i droga, kao i oprema za spaljivanje vozila nakon izvršenja planiranog napada.

Kako je priopćeno iz MUP-a KS, razmjenjujući operativna saznanja dobili su informaciju o mogućem ugrožavanju života i tijela određenih osoba s područja KS. Policija je odmah krenula u akciju, piše N1.

“U ulici Kurta Schorka, pronađeno je vozilo Audi A6, karavan, nacionalnih registarskih oznaka Republike Austrije, koje se dovodi u vezu s pripremanjem izvršenja kaznenog djela. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je vozilo ukradeno u ožujku ove godine na području Modriče”, navode iz MUP-a KS.

Policijski službenici su nadgledali vozilo i prostor te su identificirali osumnjičenog. Uhićenje 24. svibnja u zasjedi. Riječ je o A.M. 1992. godište iz Doboja.

Policija je pretresla i stan koji je A.M. iznajmio. Pronađeno je: jedan pištolj marke “ČZ”, s pripadajućim okvirom u kojem se nalazilo 12 metaka, jedan telefon, četiri veća PVC paketića sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu” i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s pripremanjem izvršenja krivičnog djela.

“U vozilu je pronađen jedan kanister sa zapaljivom tečnošću, dok je ličnim pretresom osumnjičenog pronađen još jedan telefon i više ključeva”, kazali su iz MUP-a KS.

A.M. se tereti za Pripremanje kaznenog djela, Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i Posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja. On će nakon kriminalističke obrade biti predan u nadležnost Tužiteljstva KS.

Kopirati
Drag cursor here to close