Presuda

Službenik Granične policije osuđen na zatvor zbog krađe novca iz prtljage

Vijesti / Crna Kronika | 25. 09. 2017. u 11:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apelacijsko vijeće Državnog suda drugostupanjskom presudom osudilo je službenika Granične policije Aleksandra Pekića na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja.

Pekić je prvostupanjskom presudom, koja mu je izrečena u travnju, osuđen na sedam mjeseci zatvora zbog zloupotrebe položaja, a u Sudu BiH su naveli da je Apelacijsko vijeće kao neosnovanu odbacilo žalbu njegove obrane, dok je žalba Tužiteljstva BiH uvažena, pa je kazna preinačena na godinu zatvora.

Uz zatvorsku kaznu, prvostupanjskom presudom Pekiću je izrečena mjera zabrane vršenja dužnosti u trajanju tri godine od pravomoćnosti presude.

Prema ranijim navodima Državnog tužiteljstva, Pekić je početkom 2016. kao službenik Jedinice granične policije – vođa tima putničke kontrole na sarajevskom aerodromu, u namjeri stjecanja protuzakonite imovinske koristi, iskoristio položaj tako što je prilikom izvršavanja službenih dužnosti postupao protivno odredbama zakona, pravilnika i uputstava Granične policije BiH.

Iz Tužiteljstva BiH su također ranije naveli da je Pekić, prilikom pretresa osobnih stvari putnika, u više navrata otuđivao novac koji se nalazio u prtljagu putnika, javlja BIRN-Justice Report.

Kopirati
Drag cursor here to close