SIPA

Službenici SIPA-e u akciji na području Banja Luke i Laktaša

Vijesti / Crna Kronika | 29. 12. 2015. u 13:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u ponedjeljak su na području Laktaša i Banje Luke pretresli objekte na četiri lokacije zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo 'Organizirani kriminal', u vezi sa kaznenim djelima 'Porezna utaja ili prevara', 'Nedozvoljen promet akciznih proizvoda', 'Nedozvoljeno skladištenje robe i obmanjivanje kupaca'.

Pretreseni su poslovni objekti dvije pravne osobe i dva stambena objekta. Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Tužiteljstva BiH i Suda BiH, a u suradnji sa službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Tijekom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta ilegalna linija za pretakanje i preradu baznih ulja i njihovo pretvaranje u pogonsko gorivo, poslovna dokumentacija, automatska puška, ručna bomba, više komada streljiva i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U službenim prostorijama SIPA-e danas se u svojstvu osumnjičene saslušava osoba inicijala G.P. Protiv navedene osobe Tužiteljstvu BiH u prethodnom periodu podnesen je izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenom kaznenom djelu, a rad na predmetu se nastavlja, navodi se u priopćenju iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close