Malverzacije

Službenici FUP-a upali u GRAS

Vijesti / Crna Kronika | 01. 09. 2015. u 07:57 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Federalne uprave poicije, kako saznaje 'Dnevni avaz', jutros su započeli veliku akciju zbog kriminala u Javnom Komunalnom poduzeću GRAS.

Po nalogu kantonalnog tužiteljstva pripadnici Federalne uprave policije jutros su uhitili Ibrahima Jusufranića, Branislava Petrovića i Abdulaha Grdžu.

U akciji sudjeluju i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Federalna uprava policije lišila je slobode Ibrahima Jusufranića, Branislava Petrovića i Abdulaha Grđu osumnjičene za kriminal u Javnom županijskom poduzeću GRAS.

Osumnjičeni su lišeni slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo 'Zloupotreba položaja ili ovlaštenja' iz člana 383 KZ FBiH i dr., a čime su obzirom na način izvršenja i s obzirom na obim prouzrokovane štete izazivali ozbiljne reperkusije i štetne posljedice za KJKP 'Gras' Sarajevo i za Proračun Kantona Sarajevo.

Isti će biti ispitani od strane postupajućih tužitelja, a nakon čega će se donijeti odluka u pogledu daljih mjera i radnji, kaže se u priopćenju za javnost Tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close