Potvrđeno

Slučaj premlaćivanja u Jablanici: Tužiteljstvo uložilo žalbu

Amir Džafić, vlasnik hotela Jablanica osuđen je na 10 mjeseci zatvora nakon što je proglašen krivim za nanošenje teških tjelesnih ozljeda uposlenici hotela Enisi Klepo.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 02. 2024. u 08:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U predmetu koji se vodio protiv Amira Džafića (1979.), iz Jablanice, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda iz čl. 172. st. 1. KZ F BiH na štetu E. K. iz Jablanice, Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar zaprimilo je pismeni otpravak presude Općinskog suda u Konjicu kojom je Amir Džafić nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci, te će Tužiteljstvo u zakonskom roku uložiti žalbu na odluku o kaznenopravnoj sankciji, odnosno, kazni, priopćeno je iz Tužiteljstva HNŽ.

Osuđen na 10 mjeseci

Podsjećamo, Amir Džafić, vlasnik hotela Jablanica osuđen je na 10 mjeseci zatvora nakon što je proglašen krivim za nanošenje teških tjelesnih ozljeda uposlenici hotela Enisi Klepo.

Odlučio je to opinski sud u Konjicu nakon kaynenog postupka vođenog u vezi s događajem od 1. kolovoza ove godine, kada je Džafić brutalno pretukao svoju tadašnju uposlenicu Klepo, koja je u hotelu radila kao recepcionerka.

Nezadovoljna uvjetima na svom radnom mjestu odlučila je dati otkaz i zatražiti isplatu svoje zarađene plaće što je završilo premlaćivanje.

Dažfić je priznao krivnju iako je to ranije negirao.

Olakšavajuće okolnosti

Odvjetnica oštećene Enise Klepo, Nada Dalipagić je nakon izricanja presude Amiru Džafiću, vlasniku hotela "Jablanica" kazala kako očekuje da će Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije uložiti žalbu.

"Kao zastupnica oštećene ja na to nemam pravo, izuzev prava na imovinskopravni zahtjev, ali zaista, očekujem od Tužiteljstva ulaganje žalbe na ovu presudu" kratko je ranije prokomentirala Dalipagić.

Prilikom odmjeravanja visine krivičnopravne sankcije uzete su u obzir određene olakšavajuće okolnosti u odnosu na okrivljenog, odnosno, da je obiteljski čovjek, ranije neosuđivan, kao i da je priznao krivicu i izrazio kajanje i žaljenje. Kao otežavajuće okolnosti navedeno je to da je, praktično, bez ikakvog razloga pretukao svoju zaposlenicu.

Presuda je izrečena nakon analize i ocjene izvedenih dokaza optužbe, odnosno, iskaza oštećene i svjedoka te predočene medicinske i druge dokumentacije. Džafić nije prisustvovao današnjem izricanju presude u Općinskom sudu Konjic. 

Kopirati
Drag cursor here to close