'Kordić i ostali'

Slučaj mostarskog ureda za strance: Tužiteljstvo će reproducirati 6.000 presretnutih razgovora

Riječ je posebnim istražnim radnjama Državnog tužiteljstva, a presretani su razgovori između Borisa Kordića, Josipa Kvesića, Vlatke Puljić i drugih lica.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 07. 2018. u 16:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na suđenju za zloupotrebe u mostarskom uredu Službe za poslove sa strancima najavljeno je kako će biti preslušano oko 6.000 od 40.000 presretnutih razgovora, koje je Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zabilježila po nalogu Suda BiH, piše BIRN.

Riječ je posebnim istražnim radnjama Državnog tužiteljstva, a presretani su razgovori između Borisa Kordića, Josipa Kvesića, Vlatke Puljić i drugih lica.

Obrane su uložile prigovor na izbor odabranih snimaka, tražeći i isključenje javnosti jer se, kako je navedeno, može dovesti u pitanje privatni život optuženih.

Borisa Kordića, šefa Terenskog ureda Mostar u Službi za poslove sa strancima BiH, Josipa Kvesića, inspektora u istom uredu, i direktoricu firme ''Vlamon'' Vlatku Puljić optužnica Tužiteljstva BiH tereti da su zloupotrijebili položaj te prijetnjama iznuđivali koristi od stranih državljana na području Hercegovine.

Kako BIRN navodi, tužitelj Kasim Halilčević za reprodukciju i tumačenje presretnutih i odabranih razgovora pozvao je Joleta Galića, istražitelja SIPA-e. Obrane su i na ovu odluku tužitelja uložile prigovor, jer je Galić kao istražitelj SIPA-e, kako je rečeno, sudjelovao u istražnim radnjama na predmetu ''Kordić i ostali''.

Nastavak suđenja zakazan je za 27. kolovoza.

Kopirati
Drag cursor here to close