Treba pomoć iz zraka

Situacija na požarištu u Neumu sve je teža, vatra se širi prema naseljenim mjestima

"Dogodilo se ono čega smo se pribojavali. Sinoć u kasnim satima došlo je do rasplamsavanja požara pri vrhu planine Žaba.''
Vijesti / Crna Kronika | 06. 08. 2022. u 12:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požar na planini Žaba u neumskom zaleđu proširio se na sjevernu stranu, a zbog jakog vjetra i nepristupačnog terena požarna linija se širi prema naseljenim mjestima.

Neumski vatrogasci nadaju se pomoći iz zraka bez koje će biti nemoguće lokalizirati požar. No, prema nekim informacijama u ovom je trenutku na raspolaganju samo jedan helikopter Oružanih snaga BiH koji trenutačno gasi požare u Konjicu gdje je situacija također teška.

"Dogodilo se ono čega smo se pribojavali. Sinoć u kasnim satima došlo je do rasplamsavanja požara pri vrhu planine Žaba. Požar se nošen jakim vjetrom širi dalje prema naseljenim mjestima Cerevo i Mramor", kazao je Feni Marko Topalović iz Općinske službe za civilnu zaštitu Neum.

Pritom je upozorio kako je požar došao oko dva kilometra od sela.

"Zbog vjetra čiji bi se intenziteti mogao pojačati u poslijepodnevnim satima bojimo se da bi požar mogao doći do tih sela", rekao je Topalović, dodavši da je i jutros zatražena pomoć helikoptera OS BiH.

U gašenju požara trenutačno sudjeluje šest vatrogasaca.

Kopirati
Drag cursor here to close