Žrtva premlaćivanja

Široki Brijeg: Tko je i zašto zataškao premlaćivanje mladića?

Vijesti / Crna Kronika | 12. 11. 2016. u 14:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tjednima se već govori o premlaćivanju mladića u Širokom Brijegu nakon jedne rođandanske zabave. No, još uvijek se ne zna što se točno dogodilo.

O tome je govorio u emisiji Naše TV ''Pod povećalom'', urednice i voditeljice Ivane Ćubele, fra Mario Knezović.

''Ovdje je najveći problem što mi smatramo da je samo žrtva ovaj mladić koji je pretučen. Ja bih sad rekao – on je najmanja žrtva. Njegove će tjelesne rane zacijeliti, mlad je, treba imati prema njemu sućuti, doživio je tešku traumu, teški duhovni trenutak i on je jedan od žrtava. Ali veća je žrtva on ili oni koji su to zlodjelo učinili. Jednostavno naše društvo danas ne smije zažmiriti nad takvim situacijama. Ja bi se volio zapitati, da oni koji možda koče, ja ne znam, ali ako netko koči taj proces, neka se samo zapita kako bi reagirao da je njegovo dijete takvo nešto doživjeli, da se to događa djetetu njegova brata ili sestre'', kazao je fra Knezović.

Naime, voditeljica se dotaknula slučaja brutalnog premlaćivanja 17-godišnjeg učenika za vrijeme privatne rođendanske zabave u Širokom Brijegu naglasivši upravo kako šute sve institucije koje bi trebale govoriti o ovome.

Istaknula je da se putem Facebooka oglasila samo Udruga Narcis iz Širokog Brijega dok svi ostali šute ističući prosvjetne djelatnike, školu i nadležna ministarstva.

Podsjetimo, u noći s 8. na 9. listopad 2016. godine oko 1.30 sati u širokobriješkom naselju Zavoznik teško je pretučen maloljetni M.S. koji je bio na privatnoj rođendanskoj zabavi.

Kako piše portal SirokiBrijeg.info, dolaskom u SKB Mostar maloljetnom M.S. ustanovljene su višestruke ozljede: težak potres mozga, lom jagodične kosti, lom vilice na dvama mjestima, puknuće nosne sluznice, lom nosne kosti, dva oštećena i jedan polomljen zub, modrice po licu i očima te dvije masnice s obiju strana vrata.

Iz MUP-a ŽZH za portal Jabuka.tv potvrđeno je da je PU Široki Brijeg 9. listopada u 1.50 sati, putem telefona, zaprimila prijavu da je jedna osoba zbog tjelesnih ozljeda zatražila liječničku pomoć u Domu zdravlja Široki Brijeg.

“Postupajući po prijavi policijski službenici su otišli u Dom zdravlja gdje su utvrdili identitet ozljeđene osobe – riječ je o 17-godišnjoj muškoj osobi s područja Širokog Brijega koja je zatražila liječničku pomoć zbog tjelesnih ozljeda neutvrđenoga stupnja, koje je zadobila na neutvrđeni način, i zbog kojih je iz Doma zdravlja Široki Brijeg upućena na CUM Mostar”, navode iz MUP-a ŽZH.

“O tim saznanjima smo obavijestili dežurnog županijskog tužitelja, i u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom policijski službenici su poduzeli veći broj mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja okolnosti pod kojima je 17-godišnjak zadobio tjelesne ozljede.

U tom cilju policijski službenici su obavili veći broj obavijesnih razgovora, od nadležne zdravstvene ustanove je zatraženo da uzme uzorak krvi ozljeđenoga 17-godišnjaka te isti pošalje na analizu, a zatraženi su i nalaz i mišljenje vještaka medicinske struke o okolnostima nastanka tjelesnih ozljeda kod ozljeđenog 17-godišnjaka,” pojašnjavaju iz MUP-a ŽZH.

“Predmet je još uvijek u radu, i u interesu istrage ne možemo iznositi više detalja. Po kompletiranju predmeta isti će biti upućen Županijskom tužiteljstvu,” izjavili su iz MUP-a ŽZH za portal Jabuka.tv.

Kopirati
Drag cursor here to close