''Operirao'' i po Mostaru

Široki Brijeg: Novinar i vlasnik oštećene tvrtke razotkrili prevaranta

Novinar i vlasnik oštećene tvrtke predali su policiji prikupljenu dokumentaciju o lokaciji i kretanju prevaranta
Vijesti / Crna Kronika | 23. 02. 2018. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: YouTube / Elvir Faladžić

Novinar portala SirokiBrijeg.info i vlasnik jedne širokobriješke tvrtke uspjeli su locirati prevaranta koji godinama hara Bosnom i Hercegovinom te su svu dokumentaciju i podatke predali Policijskoj upravi Široki Brijeg.

Riječ je o 33-godišnjem Elviru Faladžiću rođenom u Konjicu, a kako piše SirokiBrijeg.info, sve je počelo 2010. godine kada su u njegovom vozilu pronađena 1.454 piratska CD-a i DVD-a različitog sadržaja, čime je prvi put njegovo ime dospjelo u medije. Tada je optužnicu protiv njega podiglo Tužiteljstvo BiH za kazneno djelo nedozvoljenog korištenja autorskih prava.

U narednim godinama se modernizirao, pa kreće u lov na brojne firme na području Bosne i Hercegove popunjavajući ''crnu kroniku'' brojnih medija gdje pomoću vrhunskih prevara dolazi do različitih predmeta a koji mu kasnije donose lijepu zaradu bez nekog velikog truda.

Mostar, Sarajevo, Široki Brijeg…, neki su od gradova u kojima je 33-godišnji Elvir Faladžić, rođeni Konjičanin, vršio prijevare brojnih tvrtki i na taj način njima priuštio novčane gubitke, a sebi dobitke.

Elvir Faladžić prve kontakte s firmama je radio telefonski predstavljajući se kao vlasnik firme E&M d.o.o. koja je registrirana u Istočnom Sarajevu na adresi Ravnogorska 42, a 2017. godine oštetio je i tvrtku ''Servis Jelić'' iz Širokog Brijega za iznos od 3.500 KM.

Više od pola godine je prošlo od toga slučaja, a pomaka nije bilo ni na vidiku. Sve dok se nedavno čelnim ljudima PU Široki Brijeg nisu dostavili, uz posredstvo portala SirokiBrijeg.info, dokazi o mjestu prebivališta i boravišta Elvira, kao i podaci o navedenoj firmi koji do tada njima nisu bili poznati, a sve u svrhu kako bi ga napokon priveli pravdi i riješili ne samo ovaj slučaj, nego i još nekih firmi iz Širokoga Brijega koje su bile na njegovu putu za prijevaru.

Daljnjim saznanjima doznaje se kako je pečat Raiffeisen banke koji se nalazi na uplatnici, a koji je dotičnom Faladžiću služio za mnogobrojne prijevare na području BiH, krivotvoren i kako je ista ta banka pokrenula kazneni postupak kod nadležnih institucija zbog krivotvorenja službenog pečata.

 

Detaljnu priču o ovom slučaju, popraćenu dokumentacijom i fotografijama, pročitajte OVDJE.

Kopirati
Drag cursor here to close