Tužiteljstvo ŽZH

Široki Brijeg: Izbo nevjestu, proglašen neubrojivim i dobio pola godine na psihijatriji

G.S. (27) je više puta u trbuh nožem ubo nevjestu na balkonu obiteljske kuće
Vijesti / Crna Kronika | 17. 01. 2018. u 15:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Širokom Brijegu je 9. listopada 2017. godine donio je utvrđujuću presudu. Tom presudom utvrđeno je da je optuženi G.S. (27) 24. lipnja 2017. godine u Širokom Brijegu, u neubrojivom stanju počinio protupravno djelo Ubojstvo u pokušaju.

''Dakle, bitno je istaknuti, da se ovdje ne radi o osuđujućoj presudi, već o utvrđujućoj presudi. Optuženi nije počinio kazneno djelo, već protupravno djelo, s obzirom da je isti u vrijeme počinjenja djela bio neubrojiv'', pojasnio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Optužnicom ovog Tužiteljstva optuženi se teretio da je u neubrojivom stanju zbog duševne bolesti kroničnog psihotičnog poremećaja napao bratovu suprugu A.

U jednom trenutku dok se ista nalazila na balkonu prišao joj je s nožem u ruci govoreći: 'Da vidimo tko je jači'. Kada ga je A. ugledala s nožem u ruci pokušala je pobjeći, ali ju je optuženi sustigao i zadao joj ubodne rane u predjelu trbuha'', opisao je događaje s kraja lipnja 2017. godine koji su se dogodili u obiteljskoj kući u Ulici Antuna Mihanovića u Širokom Brijegu.

Također, na prijedlog Tužiteljstva, Županijski sud u Širokom Brijegu donio je rješenje koji je optuženom G.S. privremeno odredio prisilni smještaj u trajanju od šest mjeseci.

Bljesak.info doznaje da će G.S. završiti u jednoj od psihijatrijskih ustanova u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close