Veza s Crnom gorom

SIPA u Mostaru uhitila tri osobe zbog trgovine skunkom

Vijesti / Crna Kronika | 11. 09. 2017. u 12:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u okviru operativne akcije kodnog naziva 'Rover', na području Mostara, slobode lišili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Kako je priopćeno iz SIPA-e, izvršeni su pretresi objekata na području Stoca i Ljubuškog s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti realiziraju se po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije i MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

Do sada je u okviru rada na ovom predmetu pronađeno i oduzeto oko devet kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu skunk.

Osobe lišene slobode sumnjiče se da su, zajedno s njima poznatim osobama, iz Crne Gore nabavljale opojnu drogu skunk i vršile distribuciju i preprodaju iste na području BiH i Hrvatske s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

''Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predati Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje. Više detalja bit će poznato nakon okončanja aktivnosti na terenu'', navela je SIPA.

Kopirati
Drag cursor here to close