Hold

SIPA slobode lišila dvije osobe zbog međunarodne trgovine ljudima

Slobode su lišana dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kazneno djelo „Međunarodna trgovina ljudima“ propisano Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 06. 2023. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), su u ponedjeljak 26.lipnja u okviru operativne akcije „Hold“ na području Gradačca realizirali pretres stana i drugih prostorija i pokretnih stvari na jednoj lokaciji.

Slobode su lišene dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kazneno djelo „Međunarodna trgovina ljudima“ propisano Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.

Osobe lišene slobode su provedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 3000,00 konvertibilnih maraka, jedan laptop, dokumentacija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno kazneno djelo „Međunarodna trgovina ljudima“.

Pretres je realiziran na osnovu usmenog naloga Suda Bosne i Hercegovina i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine a u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Takođe u ovom predmetu je ostvarena i suradnja sa nevladinim organizacijama „Vaša Prava BiH“ i Centar za pružanje usluga u zajednici „PUŽ“ iz Tuzle.

Kopirati
Drag cursor here to close