Trgovina ljudima

SIPA sa lokalnom policijom u Brčkom privela četiri osobe

Vijesti / Crna Kronika | 10. 06. 2015. u 14:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu su policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zajedno sa policijskim službenicima policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, realizirali operatvinu akciju 'Jezero'.

Na osnovu naredbe postupajućeg tužitelja Tužiteljstva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine slobode su lišena četiri osobe. Radi se o osobama sa inicijalima N.A. (1974.), S.I. (1974.) i S.T. (1982.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo 'Trgovina ljudima' iz člana 207a. Kaznenog zakona, sve u vezi sa članom 31. 'Suizvršiteljstvo' Kaznenog zakona Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, te osoba sa inicijalima Z.B. (1995.), koja se dovodi u vezu sa izvršenjem kaznenog djela 'Vanbračna zajednica sa mlađim maloljetnikom' iz člana 213. Kaznenog zakona Brčko distrikta BiH.

Osobe lišene slobode su privedene u službene prostorije SIPA-e u Tuzli i policije Brčko distrikta u Brčkom, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada. Po završetku obrade postupajući tužitelj Tužiteljstva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, će odlučiti o eventualnom određivanju pritvora za ove osobe, navedeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close