Sarajevo

SIPA pretresa na 11 lokacija: Započela akcija "Kapital"

Pretresi se vrše u suradnji sa Federalnom upravom policije i Ministarstvom unutarnjih poslova Županije Sarajevo.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 11. 2023. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), su u srijedu (29. studenog 2023. godine) po nalogu Županijskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, na području Županije Sarajevo započeli operativnu akciju "Kapital".

Operativna akcija "Kapital" se provodi u cilju rasvjetljavanje kaznenog djela "Ubojstvo" iz člana 166. u vezi s kaznenim djelom "Pokušaj ubojstva" iz člana 28. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, koje se dogodilo dana 15. veljače 2022. godine i 16. ožujka 2022. godine u Sarajevu, na štetu Mateja Živkovića, zamjenika predsjednika Povjerenstva za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine, kojom prilikom je imenovani ranjen s više metaka.

Pretresi se vrše na jedanaest 11 lokacija, tijekom dana će od strane policijskih službenika SIPA biti ispitan osumnjičeni Jasmin Hasić. Također, planira se i saslušanje više osoba u svojstvu svjedoka.

Pretresi se vrše u suradnji sa Federalnom upravom policije i Ministarstvom unutarnjih poslova Županije Sarajevo.

Tijekom rada po navedenom predmetu policijski službenici SIPA-e ostvarili su suradnju sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Centrom za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije, JZU Zavod za sudsku medicinu i Kriminalističko tehničkim centrom Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvima unutarnjih poslova Republike Srpske – PU Istočno Sarajevo i Županije Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close