Financiranje terorizma

SIPA lišila slobode jednu osobu zbog terorizma

Policijski službenici SIPA-e su, po naredbi Suda Bosne i Hercegovine pretresli stambene prostorije koje koristi osumnjičena osoba i tom prilikom privremeno oduzeli određene predmete koji će poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.
Vijesti / Crna Kronika | 18. 04. 2019. u 16:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), sinoć su na području Brčko distrikta, lišili slobode jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo "financiranje terorističkih aktivnosti", prenosi Anadolija.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e su, po naredbi Suda Bosne i Hercegovine pretresli stambene prostorije koje koristi osumnjičena osoba i tom prilikom privremeno oduzeli određene predmete koji će poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Navedena osoba je privedena u prostorije SIPA-e i nad njom se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u skladu sa odredbama Zakona o kaznenom postupku Bosne i Hercegovine, uz odgovarajući izvještaj, biti predana u dalju nadležnost Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close