UNo BiH

SIPA izuzima dokumentaciju

U siječnju je Sud BiH ukinuo pritvor Majstorovićevoj, Popoviću i Saviću, te im odredio mjere zabrane.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 09. 2023. u 12:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po nalogu Suda BiH pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA izuzimaju određenu dokumentaciju iz Uprave za neizravno oporezivanje u zgradi sjedišta u Banja Luci, a vezano za predmet Jelena Majstorović, navodi se u priopćenju UNO-a.

Uprava za neizravno oporezivanje u potpunosti podržava rad svih agencija za provođenje zakona u Bosni i Hercegovini, kao i rad pravosudnih institucija, te je na raspolaganju svim pomenutim tijelima u cilju potpune zakonitosti postupanja svakog zaposlenog u UNO, navode.

Inače, Jelena Majstorović, šefica Grupe za sprečavanje prekršaja i krijumčarenja Regionalnog ureda Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH u Banja Luci bila je uhićena zajedno s radnicima UNO-a Stevo Savić, Radenko Popović, Vladimir Puzić, Vladimir Đurđević i Elvis Džaferagić.

Majstorović i njene radne kolege uhićeni su 21. prosinca prošle godine, u akciji "Brend 4", koju su izveli Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i Tužiteljstvo BiH.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH zatražio je mjere zabrane za Puzića, Džaferagića i Đurđevića. Svi oni su, kako je tada priopćeno iz Tužiteljstva BiH, zaposleni u Grupi za sprečavanje prekršaja i krijumčarenja Regionalnog ureda UNO u Banja Luci. Ostalima je sud odredio pritvor.

Međutim, u siječnju je Sud BiH ukinuo pritvor Majstorovićevoj, Popoviću i Saviću, te im odredio mjere zabrane.

Podsjećanja radi, pripadnici SIPA-e su i sredinom svibnja prošle godine ulazili u prostorije UNO, te iznosili dokumentaciju, a i tada je pod njihovom lupom bio rad Majstorovićeve.

 

Kopirati
Drag cursor here to close