Pretresi

SIPA-in 'Čekić': Privedene tri osobe, predane Tužiteljstvu

Vijesti / Crna Kronika | 26. 02. 2015. u 14:33 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu su u operativnoj akciji 'Čekić' na području Sarajeva slobode lišili tri osobe i pretresli objekte na tri lokacije, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Slobode su lišene osobe inicijala A.M. (1953.), R.B. (1966.) i S.Š. (1971.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz člana 217. KZ BiH 'Primanje dara i drugih oblika koristi', kazneno djelo iz člana 218. KZ BiH 'Davanje dara i drugih oblika koristi', kazneno djelo iz člana 220. KZ BiH 'Zloupotreba položaja ili ovlaštenja', kazneno djelo iz člana 238. KZ BiH 'Kršenje zakona od strane suca' i kazneno djelo iz člana 209. KZ BiH 'Pranje novca'.

Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH. Akciji 'Čekić' prethodila je višemjesečna složena kriminalistička istraga u okviru koje su zadokumentirane nezakonite aktivnosti osumnjičenih osoba.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i počiniteljima, biti predate Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje, navedeno je iz SIPA-e.

Azra Miletić, Ramo Brkić i Senad Šabić koje su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhITili u okviru akcije kodnog naziva "Čekić" predatI su u nadležnost Tužiteljstva BiH.

"Osobe čiji su inicijali A.M., R.B. i S.Š. predati su Tužiteljstvu BiH uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu nakon saslušanja u prostorijama SIPA-e", rečeno je Srni u SIPA-i.

Prema nalogu Tužiteljstva BiH, pripadnici SIPA-e uhitili su sinoć sudiju u Apelacionom odjeljenju Suda BiH Azru Miletić, te osobe protiv kojih se vodi postupak u Sudu BiH Ramu Brkića i Senada Šabića.

Miletić je osumnjičena za primanje dara ili drugih oblika koristi i kršenje zakona kao sudaca, a Brkić i Šabić za davanje dara ili drugih oblika koristi, priopćeno je ranije iz Tužiteljstva BiH.

Pripadnici SIPA-e su u okviru ove akcije kodnog naziva "Čekić" na području Sarajeva pretresli objekte na tri lokacije, radi pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, priopćeno je iz SIPA-e.

 

Kopirati
Drag cursor here to close