Akcija

SIPA: Pretresi u Konjicu

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo ''Zlouporaba položaja ili ovlaštenja'' .
Vijesti / Crna Kronika | 19. 05. 2022. u 08:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA u četvrtak 19. svibnja 2022. su u sklopu operativne akcije ''AS'', na području Sarajeva i Konjica započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na dvanaest lokacija.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo ''Zlouporaba položaja ili ovlaštenja'' propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine i krivično djelo ''ovlaštene informacije'' propisano Zakonom o tržištu vrijednosnih papira Federacije Bosne i Hercegovine.

Pretresi se vrše po nalozima Županijskog suda u Sarajevu i Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužitelja Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo, u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutarnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvom unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, priopćeno je iz SIPA-e.

 

Kopirati
Drag cursor here to close