Potraga za nestalim

Sedamnaesti dan potrage za Aldinom Mulićem

U dobijenom odgovoru od RUCZ, priopćeno je da će danas ronioci iz RK „Vidra“ sudjelovali u potrazi za nestalim.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 12. 2017. u 12:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedamnaesti dan, nastavljena je potraga, smanjenim intenzitetom s obzirom na vremenske uvjete, za tijelom Aldina Mulića, koji je 13. prosinca upao u rijeku Miljacku na Dolac Malti, općina Novo Sarajevo.

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) uputila je zahtjeva Republičkoj upravi civilne zaštite Republike Srpske za pomoć u osmatranju obale rijeke Bosne na području opštine Modriča.

U dobijenom odgovoru od RUCZ, priopćeno je da će danas ronioci iz RK „Vidra“ sudjelovali u potrazi za nestalim.

Kako se navodi u priopćenju, u jutarnjim satima Operativni centar FUCZ, obaviješten je da su na terenu na području opštine Modriča, angažovani ronioci iz RK „Vidra“ sa četiri pripadnika i jednim čamcem.

Pretraživat će dio od Podnovlja do Starog mosta. S obzirom na loše vremenske uvjete zavisi koliko će vremena provesti na potrazi.

Prema informaciji Odjeljenja za javnu sigurnost, pododjela za zaštitu i spašavanje Brčko Distrikta BiH, u tijeku jučerašnjeg dana bila su angažirana njihova četiri čamca s posadama, uz podršku sa kopna te uz pomoć dvije nevladine organizacije, koji su pretražili obje strane rijeke Save, tako da za danas nemaju planiranih aktivnosti vezanih za potragu.


Kopirati
Drag cursor here to close