istraga u tijeku

Sarajevska policija pretukla islamskog teologa

Vijesti / Crna Kronika | 07. 07. 2016. u 12:58 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevska policija brutalno je pretukla uglednog islamskog teologa i predavača na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu Orhana Bajraktarevića, krajem prošlog tjedna, kasno iza ponoći, na putu između FIN-a i Begove džamije.

Bajraktarević je nakon toga prevezen kolima Hitne pomoći u Opću bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“. Bajraktarević je za Patriu potvrdio da je došlo do incidenta, te da je pretučen u Policijskoj stanici Stari Grad.

''To se dogodilo u noći sa petka na subotu. Nitko iz policije polije toga nije me kontaktirao. Nakon što su me pretukli rekli su mi jedino to da policija ima svjedoke da me nisu tukli'', rekao je Bajraktarević, dodavši kako su mu time željeli poslati poruku da je najbolje da zaboravi na cijeli slučaj.

Sarajevski policajci su poznatog islamskog znanstvenika presreli kod njegovog automobila, u ulici Branilaca grada, nakon što se vraćao sa obilježavanja 27. noći ramazana, nešto iza jedan sat poslije ponoći.

''Uveli su me u jednu prostoriju. Jedan policajac me čekao iza vrata, i počeo udarati debelim kožnim remenom po leđima'', objasnio je Bajraktarević.

Irfan Nefić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova ŽS nije mogao komentirati ovaj slučaj ni sedam dana nakon incidenta. Rekao je da će MUP dati objašnjenje tek nakon što prikupi informacije, piše Patria.

Kopirati
Drag cursor here to close