Požar

Sarajevo: Zapaljen jedan, a izgorjela dva automobila

Vijesti / Crna Kronika | 14. 01. 2015. u 10:43 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sarajevskom naselju Hrasno jutros oko 02:45 ponovo je zapaljeno još jedno vozilo.

Na parkingu koji se nalazi na Trgu heroja do broja 34 zapaljen je Golf 5, sa kojeg se vatra proširila i na susjedni Golf 2, a samo brzom intervencijom pripadnika Profesionalne vatrogasne brigade KS-a spriječeno je da se požar proširi i na ostale automobile koji su se nalazili na parkingu.

Prema tvrdnjama očevidaca, ali i vlasnika automobila, u Golf je najvjerojatnije ubačen Molotovljev koktel, koji je izazvao požar. Prije zapaljenja automobila čula se jača eksplozija, nakon čega su se počeli paliti alarmi na automobilima, prenio je 'Dnevni avaz'.

Ubrzo nakon toga vidjela se vatra na Golfu, a zatim i manja eksplozija. Vlasnik automobila, kada je vidio da mu je vozilo zapaljeno, panično je istrčao ispred zgrade i dozivao pomoć, uzvikujući: "Ljudi, pomagajte, zapališe mi automobil!"

Građani su panično izašli iz stanova, premještajući automobile kako požar ne bi zahvatio cijeli parking, jer je zbog eksplozije prijetio da se proširi na sve okolne automobile. Međutim, prije dolaska vatrogasaca požar se već razbuktao, te počeo hvatati i ostale automobile u blizini tako da je na pola izgorio i susjedni Golf 2.

Kopirati
Drag cursor here to close