ubojica u bijegu

Sarajevo: Ubijena dva vojnika, policija traga za napadačem

Vijesti / Crna Kronika | 18. 11. 2015. u 20:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvojica pripadnika oružanih snaga Bosne i Hercegovine ubijena su u srijedu navečer u pucnjavi u predgrađu Sarajeva, potvrdila je sarajevska policija i ministarstvo obrane BiH.

Prema dostupnim informacijama vojnici su ubijeni kada je za sada neidentificirani napadač upao u jednu kladionicu u naselju Rajlovac i tamo otvorio vatru iz strojnice.

Tijekom pucnjave ozlijeđen je još jedan vojnik. Nema nikakvih naznaka o motivima napadača za kojim policija intenzivno traga, a N1 javlja kako su policijske snage opkolile kuću napadača. Osim vojnika u pucnjavi su ozlijeđeni vozač autobusa koji se nalazio nedaleko od kladionice i dva putnika.

Dnevni avaz je objavio kako je ''ubojica poznat kao momak na lošem glasu'' te da je, nakon što je ubio vojnike u kladionici, izašao te pucao po autobusu, u kojem je ranio trećeg vojnika.

Iako pojedini mediji nagađaju kako bi ubojstvo moglo biti teroristički čin, SIPA i MUP Kantona Sarajevo odbacili su takva nagađanja.



Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) oformila je poseban tim koji će biti na raspolaganju MUP-u Kantona Sarajevu u slučaju potrebe.

Kako je za N1 potvrdila glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić, još uvijek se ne zna kvalifikacija djela u kojem je jedna osoba ubila dva vojnika Oružanih snaga BiH u Rajlovcu, ali su stavili svoje resurse na raspolaganje.

Dvojica pripadnika Oružanih snaga BiH koji su ubijeni u večerašnjem napadu u sarajevskom naselju Rajlovac su, kako je potvrđeno, vozači u bataljunu vojne policije, Armin Salkić (26) i Nedeljko Radić (34).

Glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić rekao je medijima kako je napadač nakon ubojstva ''pucao vani i pogodio autobus GRAS-a u kojem su lakše ozlijeđeni vozač i dva putnika od krhotina stakla".

Sarajevski mediji nagađaju kako je riječ o pripadniku selefijskog pokreta, no službenih potvrda o tome nema.

Kopirati
Drag cursor here to close