Nesigurno

Sarajevo: Policiju napala i maloljetnica

Ona je jučer u Ulici Brčanska, u sarajevskoj općiji Novi Grad, prilikom intervencije fizički napala policijske službenike.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 11. 2018. u 12:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevska policija uhitila je maloljetnicu čiji su inicijali A.A. zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Ona je jučer u Ulici Brčanska, u sarajevskoj općiji Novi Grad, prilikom intervencije fizički napala policijske službenike. 

Policija je jučer uhitila i osobu Č.E. zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kaznena djela oštećenje tuđe stvari i sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje. 

Č.E je jučer u Ulici Mahmutovac u sarajevskoj općini Stari Grad, tvrdim predmetom razbio prozor i oštetio fasadu kuće u vlasništvu osobe LJ.E. 

Prilikom intervencije policijskih službenika on je fizički napao policiju, potvrdila je Srni glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo /MUP/ Suvada Kuldija. 

O oba slučaja je obaviješten tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, a A. A. i Č. E. su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje uhićenih osoba Kantonalnog MUP-a. 

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog kaznenog djela, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close