Banja Luka

Šaka u glavu policajcu

Navedeno je kako su prilikom lišenja slobode policijski službenici u skladu sa zakonom primijenili sredstva sile.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 12. 2018. u 14:20 Bljesak /F

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz banjalučke policije potvrdili su da je u tijeku rad na identifikaciji osobe koja je izvršila napad na policijskog službenika Policijske uprave Banja Luka.

Policajac je fizički napadnut danas na Trgu Krajine u Banja Luci od jednog od okupljenih članova grupe ''Pravda za Davida''.

Dragičević nije ozlijeđen

''Nepoznati muškarac udario je šakom u glavu policijskog službenika prilikom poduzimanja službenih mjera i radnji, nakog čega se udaljio u nepoznatom pravcu'', dodaje se u priopćenju.

Iz policije pozivaju građane da se suzdrže od bilo kakvog nasilja i narušavanja javnog reda i mira, i da svoje stavove iznose mirno i dostojanstveno, ne ugrožavajući druge.

Iz policije su naveli i da je Davoru Dragičeviću ukazana liječnička pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, gdje su, kako tvrde iz policije, nadležni liječnici konstatirali da nema ozljeda.

Navedeno je kako su prilikom lišenja slobode policijski službenici u skladu sa zakonom primijenili sredstva sile.

''Zbog činjenja prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i Zakona o javnom okupljanju te dokumentiranja krivičnog djela određene osobe su dovedene u službene prostorije'', dodali su iz policije.

Sve mjere i radnje preduzimaju se u koordinaciji i pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka.

Novinar Šušak nije privođen

''Policijska uprava Banja Luka nije u današnjim aktivnostima privela novinara Vladimira Šuška, kako su to pojedini mediji objavili, niti je bilo namjere da se ugrozi pravo na slobodu izražavanja i da se ometa bilo koji novinar u obavljanju svojih profesionalnih zadataka'', priopćeno je iz Policijske uprave.

''Novinar Vladimir Šušak prilikom obavljanja svojih dužnosti ispred Policijske uprave Banja Luka nije imao jasno istaknutu novinarsku akreditaciju, što je jasno definirano Smjernicama OSCE-a za medije u ophođenju s policijom. U tom istom dokumentu se navodi da novinari trebaju sa sobom nositi novinarsku karticu tijekom obavljanja profesionalnih dužnosti, kao i da novinari trebaju poštovati policijske procedure kada prilaze mjestima s ograničenim pristupom'', stoji u priopćenju.

Dodaju da je identitet Vladimira Šuška, odnosno njegova profesija, utvrđena tek nakon profesionalnog i korektnog razgovora s policijskim službenicima u PU Banja Luka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close