Incident na Bišću polju

Romska svađa u Mostaru: Braća pucala na braću

Vijesti / Crna Kronika | 13. 08. 2014. u 07:58 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U novosagrađenom romskom naselju na Bišću Polju u noći s nedjelje na ponedjeljak je došlo do pucnjave u kojoj su teže ranjena braća Šefik zvani Šele (42) i Amir Salkanović (33).

Obojica su zbrinuta u RMC 'dr. Safet Mujić' na Odjelu ortopedije i traumatologije i prema riječima dežurnog liječnika dr. Emira Mešanovića, konstatirane su im teške tjelesne ozljede, ali su stabilnog zdravstvenog stanja.

Na Salkanoviće su iz vatrenog oružja pucala braća Merim (20) i Omer Hadžović koje je policija, nakon što su pokušali pobjeći automobilom Mercedes, pronašla u blizini Željezničke stanice u Mostaru, te je u ponedjeljak nad njima vršena kriminalistička obrada. Također, saslušan je i njihov maloljetni brat, ali, kako je potvrđeno za Dnevni avaz, u svojstvu svjedoka, jer je utvrđeno da on nije sudjelovao u ovom incidentu.

Očevid su u ponedjeljak ujutro na licu mjesta obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ uz prisustvo dežurnog županijskog tužitelja Mirka Miličevića. Kako saznaje Avaz, na licu mjesta pronađene su čahure od devetmilimetarskog pištolja PHP, dok su u Mercedesu pronađeni pištolj i automatska puška.

Najvjerojatnije je pucano samo iz pištolja, a kako je rekao tužitelj Miličević, u istrazi će biti razjašnjeno jesu li obojica Hadžovića pucala ili samo jedan. Djelo je okvalificirano kao pokušaj ubojstva.

"Prema dosadašnjim informacijama, M. H. i O. H. tvrde da su pucali zato što su dvojica ranjenih nasrnula na njihovu 14-godišnju sestru, ali vidjet ćemo šta je od svega istina", rekao je Miličević Avazu.

Kopirati
Drag cursor here to close