Pošiljka iz Crne gore

Rekordan pad: U cisternu skrili cigarete vrijedne 1.3 milijuna KM

Procijenjena vrijednost oduzetih cigareta na tržištu iznosi više od 1,3 milijuna KM i jedna je od najvećih zapljena ilegalnih cigareta realiziranih na području Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 07. 2021. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu izvršili su pretres priključnog vozila – cisterne na području Sarajeva i slobode lišili jednu osobu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo organiziranog kriminala te stavljanja u  neovlašteni promet akciznih proizvoda.

Procijenjena vrijednost oduzetih cigareta na tržištu iznosi više od 1,3 milijuna KM i jedna je od najvećih zapljena ilegalnih cigareta realiziranih na području Bosne i Hercegovine, navode iz SIPA-e. 

Prilikom pretresa u priključnom vozilu – cisterni, koja je namijenjena za prijevoz plina, pronađeno je i privremeno oduzeto 495 paketa, odnosno 247.500 paklica, cigareta marke "MARBLE – Filter De Luxe", koje nisu obilježene akciznim markicama.

Foto: SIPA / U cisternu skrili cigarete vrijedne 1.3 milijuna KM

Navedene cigarete prenesene su u priključnom vozilu iz pravca Crne Gore preko carinske linije u carinsko područje Bosne i Hercegovine.

Tijekom pretresa teretnog motornog vozila pronađeni su i privremeno oduzeti i drugi predmeti (mobilni telefoni, dokumentacija, SIM kartice, novac u iznosu od 4.350 eura) koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

 

 

U ovom predmetu vodi se istraga za kaznena djela: Organiziranje skupine ljudi ili udruženja za rasturanje neocarinjene robe (članak 215.), Neovlašteni promet akciznih proizvoda (članak 210a.) i Krijumčarenje (članak 214.) Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Foto: SIPA / U cisternu skrili cigarete vrijedne 1.3 milijuna KM

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu naredbu Suda Bosne i Hercegovine realizirali su u suradnji s Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Asistenciju policijskim službenicima prilikom realizacije navedenih aktivnosti pružili su policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, Policijska uprava Prozor te službenici Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine – Regionalni centar Sarajevo i Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close