Ubojstvo

Regija užasnuta: Par iz BiH ubio dvogodišnje dijete

Vijesti / Crna Kronika | 09. 07. 2016. u 12:50 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mjestu Jasenice na krajnjem sjeveru Slovenije, Sanda Alibabić je zajedno sa svojim dečkom, Mirzanom Jakupijem, pretukla na smrt dvogodišnju kćerku Arinu. Tužiteljstvo i policija otvorili su istragu o ovom tragičnom događaju, koji je užasnuo Jeseničane i šokirao slovenačku javnost.

Alibabićeva i Jakupi, oboje porijeklom iz BiH, su privedeni ubrzo nakon zločina. Za slučaj se saznalo prošle subote, kada je Sanda Alibabić pozvala Hitnu pomoć u Jesenicama da bi prijavila da je djevojčica pala na radijator i ozlijedila se.

Medicinski radnici zatekli su užasnu sliku istučenog djeteta i bezuspješno su pokušali su da je održe u životu. Iz bolnice u Jesenicama helikopterom je hitno prevezena u Klinički centar u Ljubljanu.

Živjela je još dva dana trpeći nepodnošljive bolove dok su je liječnici nastojali spasiti. U večernjim satima u ponedjeljak, dok je Arinin otac Senad Kardašević sa punicom Sadihom Alibabić prilazio Ljubljani da vidi svoju mezimicu, njeno malo, do smrti pretučeno tijelo prestalo se boriti.

Otac djevojčice Arine, Senad Kardašević, je u stanju šoka zbog smrti djevojčice, a sa Sandom Alibabić ima četiri kćerke. Sanda ga je ostavila u prosincu prošle godine i započela vezu sa Mirzanom Jakupijem. Dvije starije kćerke ostale su uz oca, a dvije mlađe sa sobom je uzela Sanda.

Istraga će pokazati pod kojim okolnostima je izvršen zločin nad dvogodišnjom djevojčicom, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close