Uhvaćeni s plijenom

Razriješene krađe: Saznajte tko je dvojac koji je pljačkao po Mostaru i Konjicu

Vijesti / Crna Kronika | 06. 11. 2014. u 14:51 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu Policijska uprava Mostar, Odjel krim. policije na temelju čl. 234 stav 5. ZKP FBiH podnijela je izvješće Županijskom tužiteljstvu u Mostaru zbog izvršenja devet kaznenih djela teške krađe iz čl. 287 stav 1. ZKP FBiH protiv Đ. Halilović (1978.) i E. Mujačić (1974.) oba iz Sarajeva.

Iz navedenog izvješća proizilazi da su isti u razdoblju od 3. srpnja do 30. listopada ove godine izvršili više teških krađa - provala u stanove posebno prilagođenom spravom (lomač), te da su iz stanova i kuća u naselju Zalik br. 29 A, u Ulici kardinala Stepinca br 17, Hrvatske mladeži br. 7, kralja Tomislava br. 28, Zrinjski Frankopana br. 4, 7 i 11, Splitska br. 28, nakon provaljivanja otuđivali zlatni nakit, prijenosna računala, gotovinu u različitim apoenima, mobilne telefone, a u jednom slučaju i pištolj ČZ kojim je jedan od počinitelja bio naoružan u trenutku lišavanja slobode. navodi se u priopćenju MUP-a HNŽ.

Do otkrivanja počinitelja došlo je poduzimanjem niza operativnih taktičkih mjera i radnji, te suradnjom PU Mostar i Konjic na čijem području je također razriješeno nekoliko kaznenih djela izvršen na isti način.

Suradnja policijskih službenika PU Mostar i Konjic urodila je plodom i navedene osobe lišene su slobode, te je kod istih pronađen veći dio ukradenih predmeta otuđenih izvršenjem ovih teških KD. Navedene osobe predate su Županijskom tužiteljstvu koje će u zakonom predviđenoj proceduri donijeti odluku o njihovoj daljoj sudbini nakon njihovog saslušanja.

U četvrtak su djelatnici Odjela krim. policije PU Mostar također podnijeli izvješće protiv N. Oručević (1984.) iz Mostara zbog postojanja sumnje da je počinio KD razbojništvo u pokušaju propisano čl. 289 stav 2 u vezi sa članom 28 KZ FBiH, stoji u priopćenju MUP-a HNŽ.

Neslužbeno saznajemo da je jedan od počinitelja ovih pljački Đemal Halilović. Navodno je ista djela činio i na području Zagreba prije nekoliko godina gdje je uhićen i pritvoren. Nakon odslužene zatvorske kazne 'prebacio' se preko 'grane' kako bi nastavio svoj 'zanat'.

Kopirati
Drag cursor here to close