Pronaći počinitelje

Ravnateljica škole u Kiseljaku: Požar u školi je podmetnut

Vijesti / Crna Kronika | 09. 01. 2016. u 15:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom jučerašnjeg događaja u Osnovnoj školi Kiseljak, odnosno požara u kojemu je izgorila školska kotlovnica pri čemu je nastala ogromna materijalna šteta, a nastava odgođena do daljnjeg, javnosti se obratila ravnateljica škole Vitka Grgić.

U nastavku u cijelosti prenosimo dopis ravnateljice koji se odnosi na špekulacije pojedinih medija o uzrocima požara.

''Kao ravnateljica Osnovne škole Kiseljak, ustanove koju pohađa 590 učenika, osjećam potrebu reagirati na pojedine medijske napise koji su objavljeni nakon požara koji je izbio u kotlovnici Osnovne škole Kiseljak u petak 8. siječnja 2016. godine, u ranim jutarnjim satima.

Ne želeći prejudicirati rezultate istrage za koju očekujem da će biti brza i učinkovita, moram istaknuti da su netočni navodi pojedinih medija koju pokušavaju neispravne ili dotrajale instalacije proglasiti uzrokom požara. Kao odgovorna osoba tvrdim da su instalacije bile potpuno ispravne za što posjedujem odgovarajući atest.

Ispravnost instalacija potvrdili su i vještaci protupožarne struke. Ono u što sam još potpuno sigurna jest i činjenica u kotlovnici danima prije požara nije bilo vatre jer potrebe za grijanjem, zbog raspusta, nije bilo. Požar je, a takva su dosadašnja saznanja i u istrazi, podmetnut i tu nema dvojbi.

Radi sigurnosti učenika, u ovom je trenutku najvažnije otkriti počinitelja i njegove namjere te ga primjereno kazniti. Od policije i istražnih tijela očekujem da odradi svoj dio posla, kao što i mi radimo svoj.

Tragajući za mogućnostima obnove kotlovnice bez koje ne možemo organizirati nastavu, nekoliko sati nakon požara, uz ostale, posjetila nas je Katica Čerkez, ministrica obrazovanja Županije Središnja Bosna. Njenim zauzimanjem za što žurniju obnovu uništene kotlovnice, potvrđeno nam je da će u utorak 12. siječnja 2016. godine izvanredno zasjedati Vlada SBŽ kako bi se pronašlo rješenje koje će učenicima naše škole omogućiti što skoriji povratak u školske klupe.

Također, želim podsjetiti javnost da Osnovna škola Kiseljak već desetak godina nije dio projekta ''dvije škole pod jednim krovom'', odnosno da djeluje kao samostalan pravni subjekt'', stoji u dopisu koji potpisuje Vitka Grgić, ravnateljice Osnovne škole Kiseljak.

Kopirati
Drag cursor here to close