Prijave

Raste broj slučajeva korupcije

Od siječnja do kolovoza policijski službenici evidentirali su 278 krivičnih djela s obilježjima korupcije, što je za 60 krivičnih djela više u odnosu na usporedno razdoblje prethodne godine.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 09. 2018. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Broj krivičnih djela s obilježjima korupcije u prvih osam mjeseci ove godine porastao je za 21,6 posto u odnosi na isto razdoblje lani, potvrđeno je za Nezavisne novine iz MUP-a RS.

Kako su istaknuli, od siječnja do kolovoza policijski službenici evidentirali su 278 krivičnih djela s obilježjima korupcije, što je za 60 krivičnih djela više u odnosu na usporedno razdoblje prethodne godine.

Pojasnili su kako je otkrivanje korupcije rezultat rada policijskih službenika na terenu, kao i suradnje policije i građana koji su prijavljivali ova krivična djela.

Iz MUP-a dodaju da je nadležnim tužiteljstvima do sada podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv 210 osoba zbog postojanja sumnje da su počinile krivična djela s obilježjima korupcije.

''Najbrojnija krivična djela bila su: zloupotreba službenog položaja ili ovlasti (106), nesavjestan rad u službi (39), pronevjera (37), krivotvorenje ili uništavanje službene isprave (32) i poslovne prevare (21)'', navode iz MUP-a RS.

Ističu da građani mogu putem aplikacije ''Prijavi korupciju APK'' prijaviti sva saznanja i sumnje o korupciji.

Nezavisne navode kako je ova aplikacija za prijavu sumnji na korupciju (APK) kreirana 2014. godine kao instrument koji će pojednostaviti građanima način prijave sumnje na korupciju, ali i na druga krivična djela.

 
Kopirati
Drag cursor here to close