80.000 KM

Raspisana tjeralica: Policija otkrila tko je ukrao novac Elektroprivrede

Vijesti / Crna Kronika | 18. 08. 2016. u 13:45 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je Policijska uprava Mostar podnijela nadležnom Tužiteljstvu HNŽ izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv poznatih počinitelja iz Mostara inicijala A. D. i A. R., koji se terete za pljačku novca iz automobila Elektroprivrede HZHB.

Kako je policija priopćila, za ovim osobama je raspisana tjeralica i za njima se intenzivno traga.

''Provodeći kriminalističko-tehničku istragu u svezi s događajem od 18.7.2016. godine, kojom prilikom su dvije naoružane osobe uz prijetnju pištoljem otuđile novac JP 'Elektroprivreda HZ-HB' u iznosu od oko 80.000 KM, intenzivnim operativnim radom na terenu i na temelju prikupljenih tragova i predmeta, te drugim kriminalističko-tehničkim i taktičkim radnjama, djelatnici Odjela kriminalističke policije PU Mostar prikupili su dokaze kojima se izravno za izvršenje ovog kaznenog djela terete gore navedene osobe'', navodi se u priopćenju MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

U pitanju su, navodi policija, osobe koje su otprije poznate tijelima gonjenja i koje se dovode u vezu ne samo s počinjenjem ovog djela, već i s nizom drugih kaznenih djela koja su se u posljednje vrijeme dogodila na području koje pokriva Policijska uprava Mostar.

''Uprava policije MUP-a HNŽ upoznaje javnost da u suradnji sa Tužiteljstvom HNŽ nastavlja intenzivan rad na rasvjetljavanju i ostalih kaznenih djela koja su se dogodila na području naše županije. Istodobno, povećane su i pojačane preventivne aktivnosti cjelokupnog operativnog sastava Uprave policije (uključujući i Postrojbu za potporu) s ciljem eliminiranja i sprječavanja svih težih oblika kaznenih djela'', navodi se.

Podsjećamo, pljačka automobila Elektroprivede HZHB dogodila se usred bijela dana, a pljačkaši su koristili ranije ukradeni skuter i ranije ukradeni automobil. Pretpostavlja se da su ''ulovljeni'' tijekom bijega kada ih je jedan studen snimio u sveučilišnom Kampusu. Od tada im se gubi svaki trag.

Kopirati
Drag cursor here to close