Interpol

Raspisana međunarodna potjernica za Sakibom Mahmuljinom

Mahmuljin se 23. studenog trebao javiti sudu da bi bio upućen na izdržavanje zatvorske kazne, ali već nakon izricanja presude pojavio se navod da je napustio Bosnu i Hercegovinu i otišao u Tursku.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 11. 2022. u 19:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna policijska agencija Interpol danas je raspisala crvenu Interpolovu potjernicu za Sakibom Mahmuljinom kojeg je Sud Bosne i Hercegovine osudio na osam godina zatvora zbog toga što nije spriječio zločine odreda El Mudžahid.

Potjernica je raspisana nakon što je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine dobila naredbu Suda Bosne i Hercegovine da za Mahmuljinom, koji je bio komandant Trećeg korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH), bude raspisana međunarodna potjernica koja je unijeta u sistem i time postala dostupna svim državama članicama Interpola.

Sud Bosne i Hercegovine je u ponedjeljak, 28. studenog, izdao naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice za Mahmuljinom, koji je u travnju ove godine osuđen na osam godina zatvora zbog toga što nije spriječio zločine odreda El Mudžahid nad zarobljenim srpskim civilima i zarobljenim pripadnicima Vojske Republike Srpske (VRS) na području Zavidovića i Vozuće 1995.

Mahmuljin se 23. studenog trebao javiti sudu da bi bio upućen na izdržavanje zatvorske kazne, ali već nakon izricanja presude pojavio se navod da je napustio Bosnu i Hercegovinu i otišao u Tursku, prenosi Klix.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close