U uredu

Ranjen Azem Vlasi

Vijesti / Crna Kronika | 13. 03. 2017. u 13:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kosovski odvjetnik, nekadašnji Titov omladinac Azem Vlasi, ranjen je iz vatrenog oružja u blizini njegove kuće u Prištini. To su prenijeli kosovski elektronski mediji. Kosovska policija potvrdila je da je pucano na Vlasija i da se incident dogodio jutros oko 8 sati.

Njegova supruga Nadira Avdić Vlasi rekla je agenciji Beta da je jedna osoba ranila Vlasija u rame i da se Azem nalazi u Urgentnom centru Kliničko-bolničkog centra Kosova, kao i da je van životne opasnosti, piše B92.

"Jutros je kod nas došla jedna osoba koja je tražila da je Azem zastupa u nekom predmetu. Azem je rekao da on ne radi na tim predmetima i poslije toga je došlo, kako sam mogla primjetiti, do guranja, poslije toga se čuo pucanj. Azem je ranjen u rame", kazala je Nadira Avdić Vlasi.

Azem Vlasi je u svjesnom stanju i sada se priprema za operaciju, dodala je Nadira Avdić Vlasi. Policija Kosova priopćila je da je identificirana osoba koja je pucala na prištinskog odvjetnika Azema Vlasija.

Policija je navela da se traga za Vlasijevim napadačem. Azem Vlasi je, uz to što je odvjetnik,i politički analitičar, bio je istaknuti političar u bivšoj SFRJ.

Azem Vlasi bio je u doba SFRJ predsjednik tadašnjeg Saveza socijalističke omladine Jugoslavije te predsjednik Saveza komunista Kosova do jeseni 1988. godine, kada dolazi u sukob s tadašnjim vodstvom Srbije, na čelu sa Slobodanom Miloševićem. Vlasi se suprotstavio ustavnim i političkim promjenama koje je Milošević najavljivao, a koje su predviđale da se Kosovu oduzme visoki stupanj autonomije po Ustavu SFRJ od 1974. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close