Slijedi ekshumacija

Radnici pronašli ljudske kosti ispod tramvajske pruge

"Zbog toga je postupajuća tužiteljica Tužiteljstva BiH odlučila da će se posmrtni ostaci ekshumirati te su radovi odmah obustavljeni, a lokaciju osigurava policija do same ekshumacije", kazala je Fazlić.
Vijesti / Crna Kronika | 18. 11. 2021. u 20:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici koji rade na rekonstrukciji pruge u sarajevskom naselju Stup pronašli su zakopane posmrtne ostatke ljudskog podrijetla. 

Glasnogovornica Instituta za nestale osobe (INO) BiH Emza Fazlić kazala je da je o tome odmah obaviještena policija, a danas su na teren izašli istražitelj INO BiH te antropolog Međunarodne komisije za nestale osobe.

Po njenim riječima, na mjestu dogašaja nisu mogli sa sigurnošću utvrditi da li se radi o posmrtnim ostacima iz proteklog rata ili možda starijim posmrtnim ostacima.

"Zbog toga je postupajuća tužiteljica Tužiteljstva BiH odlučila da će se posmrtni ostaci ekshumirati te su radovi odmah obustavljeni, a lokaciju osigurava policija do same ekshumacije. Nakon ekshumacije i obrade posmrtnih ostataka sa sigurnošću će se utvrditi kome posmrtni ostaci pripadaju", kazala je Fazlić.

U Ministarstvu unutarnjih poslova Kantona Sarajevo je rečeno da su radnici kosti pronašli u srijedu na području između Ilidže i Nedžarića te da su o svemu obaviještene nadležne institucije.

Kopirati
Drag cursor here to close