Slovenija

Radnici iz BiH poginuli u naletu putničkog vlaka

Stradali radnici su porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a s obiteljima su živjeli u Sloveniji.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 12. 2023. u 13:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U blizini Postojne u četvrtak 21. prosinca dogodila se teška željeznička nesreća u kojoj su poginula dva radnika Slovenačkih željeznica, a ozlijeđena su dvojica, prenosi N1 pozivajući se na slovenačke medije.

Kako ovaj medij neslužbeno doznaje u nesreći su poginuli Novo Ilić iz Čečave i Borislav Bogdanić iz Rastuše. Radnici su porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a s obiteljima živjeli su u Sloveniji.

Kako je medijima objasnio direktor infrastrukture u Slovenskim željeznicama Matjaž Kranjc, još dvoje radnika je teže ozlijeđeno, dok preostalih pet radnika nije ozlijeđeno. Uzrok nesreće se još istražuje, ali prema prvim informacijama radnici nisu obaviješteni o dolasku vlaka. Ptromet na toj pruzi otvoren je nešto poslije 17 sati, priopćeno je iz SŽ.

Kako piše N1, jedan od ozlijeđenih radnika je Zoran Đukanović iz Ukrinice, čiji život nije ugrožen. Postoje indicije da je i drugi ozlijeđeni radnik s ovog područja. Inače, u grupi koja je radila na željeznici skoro svi radnici bili su iz Čečave, Rastuše ili Ukrinice naselja u okolini Teslića.

Slovenske željeznice sazvale su konferenciju za novinare povodom strašne nesreće. Matjaž Kranjc, direktor infrastrukture SŽ, na početku je izrazio sućut obiteljima i kolegama stradalih.

On je pojasnio da je radna grupa na pruzi između Postojne i Prestranka prijavljena u 7.40 sati. Prema SŽ-u, radnici mogu obavljati poslove u intervalima između željezničkog prometa.

Kopirati
Drag cursor here to close