Cinex

Radnica teško ozlijeđena u eksploziji u tvornici

Krajem siječnja u kompaniji Ginex dogodila se još jedna eksplozija u kojoj su tada lakše ozlijeđene dvije radnice.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 02. 2020. u 13:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U kompaniji namjenske industrije „Ginex“ u Goraždu u srijedu se u popodnevnim satima dogodila se ekplozija u kojoj je 37-godišnja radnica zadobila tešku ozljedu šake.

Po riječima glavnog kantonalnog tužitelja Mirsada Bilajca, uviđaj su obavili nadležni inspektori Ministarstva unutarnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

''Pretpostavlja se da su uzrok eksplozije vremenske prilike. Radnica je imala zaštitu, radila je iza zaštitnog pulta ali nažalost zadobila je teže ozljede. Nije utvrđeno da postoje elementi krivičnog djela, tako da se ne može govoriti o krivičnoj odgovornosti'', kazao je Bilajac.

Teška ozljeda potvrđena je u Kantonalnoj bolnici Goražde gdje je povrijeđena radnica zbrinuta.

Specijalist ortopedske kirurgije dr. Elvin Ćatović pojasnio je da je usljed eksplozivne ozljede lijeve šake, pacijentici prst bio skoro amputiran.

''Ozljeda je bila teška, došlo je do preloma kosti i tetiva i prst se držao samo na kožici. Izvršen je operativni zahvat koji je trajao dva sata i uspjeli smo ga spasiti. Danas je obavljena i kontrola i postoperativni oporavak pacijentice je zadovoljavajući'', kazao je dr. Ćatović.

Krajem siječnja u kompaniji Ginex dogodila se još jedna eksplozija u kojoj su tada lakše ozlijeđene dvije radnice.

Kopirati
Drag cursor here to close