Lova

Računovođa i tajnik 'skratili' medžlis za 150 tisuća KM

Protiv R.K. iz Novog Grada je izvještaj podnesen zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica i krivično djelo pronevjera.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 06. 2021. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protiv J.K. iz Bihaća i R.K. iz Novog Grada podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužiteljstvu Prijedor zbog osnovane sumnje da su financijski oštetili Medžlis Islamske zajednice Novi Grad ukupno za 150.744 KM, objavljeno je iz Policijske uprave Prijedor.

Protiv J.K. iz Bihaća je podnesen izvještaj Okružnom javnom tužiteljstvu Prijedor zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i krivično djelo povreda obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja financijskih izvještaja i njihovo krivotvorenje ili uništavanje.

Protiv R.K. iz Novog Grada je izvještaj podnesen zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica i krivično djelo pronevjera.

Osumnjičeni J.K. se tereti da je kao imenovani za zastupanje Islamske zajednice u Novom Gradu, od travnja 2015. godine do veljače 2019. godine, sa žiro računa za unutarnji platni promet koji je otvorio u banci u Bihaću, sukcesivno podigao 114.890 KM, koji je kao novčana doplata za razmjenu zemljišnih parcela trebao biti uplaćen na poseban račun Medžlisa Islamske zajednice Novi Grad i potrošen za kupovinu nekretnine.

"Navedeni novčani iznos osumnjičeni je evidentirao kao prihod u blagajni Medžlisa, a potom kao osoba ovlaštena za raspolaganje novčanim sredstvima, podigao novac iz blagajne u iznosu od 113.370 KM, pribavljajući na taj način protupravnu imovinsku korist za sebe i za druge osobe", navode iz policije.

Ova osoba se, također, tereti da je bez certifikata vodila knjigovodstvo Medžlisa, a sačinjenu knjigovodstvenu dokumentaciju ovjeravalo je kod ovlaštenog knjigovođe.

Osumnjičeni R.K. se tereti da je od ožujka 2015. do veljače 2019. godine, obavljajući dužnost blagajnika i tajnika, pribavljajući protupravnu imovinsku korist za sebe i druge osobe, iz blagajne Medžlisa isplatilo 37.374 KM, koje su nenamjenski potrošene.

Na ovaj način osumnjičeni su oštetili Medžlis Islamske zajednice u Novom Gradu za ukupan iznos od 150.744 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close