Previše oružja

Pucnjava u Sarajevu: Zbog parkinga ranio čovjeka

Vijesti / Crna Kronika | 03. 08. 2015. u 12:28 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sarajevskom naselju Dobrinja na raskrižju ulica Braće Mulića bb i Bulevar Mimar Sinana došlo je do pucnjave u kojoj je jedna osoba ozlijeđena, potvrđeno je za agenciju Patria iz Operativnog centra MUP KS.

"Muškarac je ranjen u nogu i van životne je opasnosti". Naime, kako saznaje agencija Patria, do pucnjave je došlo nakon svađe oko blokiranja ceste. Automobil kojim su došla dva muškarca bio je parkiran na cesti, te je blokirao put kojim je želio proći ozlijeđeni muškarac.

Kako je potvrđeno iz MUP KS, dvojica muškaraca su nakon pucnjave automobilom se udaljili s mjesta događaja. Irfan Nefić, glasnogovornik MUP KS kazao je za Patriu da je ozlijeđen K.E., te je upućen na Kliniku urgentne medicine Sarajevo radi daljnjeg zbrinjavanja.

Jedna muška osoba ranjena je u nogu u pucnjavi koja se oko 12:45 sati dogodila u sarajevskom naselju Dobrinja 2, potvrđeno je za Klix u MUP-u KS. Kako se saznaje od očevidaca, pucnjavi je prethodila svađa zbog parkinga nakon čega je jedan od sudionika svađe otišao po pištolj i zapucao.

"Na Kliniku je primljen muškarac inicijala K. E, 1974. godište, ima prostrijelnu ranu lijeve potkoljenice, a upućen je na Otropediju i traumatologiju", potvrdila je za Klix Muamera Šehić, glasnogovornik Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close