Akcija policije

Pucnjava u Parizu: Poginule najmanje tri osobe, među njima i žena koja se raznijela eksplozivom

Vijesti / Crna Kronika | 18. 11. 2015. u 07:08 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U pucnjavi koja je se odigrala jutros za vrijeme policijske racije u u sjevernom predgrađu Pariza, Saint Denisu, poginule su tri osobe, među njima i jedna žena koja se raznijela eksplozivom. Tri policajaca su ozlijeđena u ovoj akciji.

Meta operacije bio je navodni organizator atentata u Parizu izvedenih u petak, belgijski džihadist Abdelhamid Abaud. U akciji je sudjelovalo pedesetak vojnika. Policija kaže da je u akciji uhićeno više osoba, ne navodeći njihov identitet.

Policija je oko 4:30 sati ujutro pokrenula veliku raciju u Saint Denisu. Vjeruje se da se nekoliko osoba zabarikadiralo u stan nakon što je policija upala u zgradu u potrazi za napadačima i njihovim pomagačima.

 

Prema izvještajima francuskih medija, meta policijske racije bio je glavni organizator pariških napada Abdel-Hamid Abu Oud. Pretpostavljalo se da je u Siriji.

Škole u toj pariškoj četvrti neće se u srijedu otvoriti a od stanovništva je zatraženo da svakako izbjegava središte te četvrti. Svi metroi i autobusi koji idu do Saint-Denisa u prekidu su.

Kopirati
Drag cursor here to close